秋实 Harvest Apartment


这是位于湖南长沙市中心的五口之家,所在的楼盘均是精装房。客户厌倦了原始装饰的堆砌,每一处都是复制粘贴的痕迹,毫无家的温度。翻新改造也是其必然的选择。再加上客户追求空间的洁癖,将生活中的琐碎统统收纳起来,只留下空间、家居及人,纯粹而极简的表达。

 

The new 245-square-metre home, which is occupied by a young family of five, is situated on the center of the city of Changsha. It originally had three bedrooms with refined decoration but has been stripped of interior upholstering afterwards. The owners of apartment had come to dislike its visually busy interiors and instead wanted a minimalist home where they wouldn't see the operations of domestic family life.

空间是以灰色为基调,浅灰色的墙面、沿墙面一线的深灰色边柜以及灰色的沙发。为了调和空间的明暗度,地面使用了大面积伴有细微纹理的白色瓷砖,折射的自然光可以提亮整体空间。而红色的cassina637扶手椅、艺术画作的色彩以及天花的弧度设计都让空间显得不再沉闷。

 

Walls throughout the home have been loosely rendered with light grey color and the gray timber cabinet runs the length of the wall. The moody-hue space, however, is enlivened with a variety of ornaments like the 637 armchair in red, those colorful art pieces and the upward-curving ceiling. And a majority of the floor has been covered with white marble tiles, which all optimise the amount of natural light.

用餐区除了传统的圆餐桌以外还设置了一个长方形白色早餐台,这让一家人又多了一个用餐区域,岛台内嵌的电磁炉也可以方便家人围坐在一起吃火锅。

设计师延伸了主卧,设计出一个步入式衣帽间,并且可以容纳一个小的梳妆台。

 

The dining chairs upholstered in dark grey are positioned around black timber table in the dining area. A slab of pale marble tops the breakfast island with the tall stools allowing the inhabitants to have an alternative spot to sit and enjoy meals. 

 Designer partially extended the master bedroom into the hallway to allow room for a walk-in-wardrobe with a small dresser.

扫描二维码分享到微信