空白计画

 

这个白色极简的办公空间位于湖南长沙,归属于8C设计以及其施工公司邑驰精造。空间的室内设计是有由8C设计完成,空间的表达执着于对原始材料的探索和几何结构的简约。这样极简的美剥去了所谓肉眼可见的“设计”却同时也帮助空间真实表达“设计”。

 


 

Blank Project

 

The 800-square-meter office with minimalist white interior is located northeast of central Changsha, which belongs to interior design studio 8C Design and its construction company INCH. The office interior was overhauled by 8C Design as celebration of "raw materiality and geometric simplicity". The raw, minimalistic aesthetic help to strip the space down so as to truly go inside of design.

 


空间包含了8C设计的工作区域和邑驰施工公司的展厅。穿过一面天顶地的玻璃自动移门便是展厅门厅,顶部的灯光投射到墙面和地面上形成光影迎接进入空间的人们。展厅空间画廊式留空是为了不定期的大型会议或交流活动而设。

 

The office accommodates a workplace for studio 8C ART SPACE and also a showroom for INCH. Going through a floor-to-ceiling automatic sliding door into showroom, there are some high-end imported small-size spotlights as a warm welcome. The spacious main hall has been left open so that the company can use it for large-scale meetings, or transform into a gallery-style space for events. 

在日光和灯光的协作下,空间不同的角度都能反衬出展厅无暇的白,仿若画布一般任由光、影、线自然变化。黑色木长桌台位于展厅中央,桌子前端支撑的基底是用白色带纹理的岩板制成,另一侧则是用不规则的木块堆砌而成的稳固底座。展厅右侧的墙面是一排黑色展架,与黑色长桌相呼应,置满了不同材质、样式和纹理的材料样品。

 

Spatial angles and lighting provide contrast to the stark white; and light, shade and line are used. Black timber has been used to make the long central work desk with a veiny white sintered stone supporting in the front of desk, there are some black timber blocks spliced together as base on the other side. The wall on the right side of the main hall has thus been made to feature a series of black shelves. Each shelf appears to be propped up by different material offcuts or objects.

00
0

 

连接展厅和办公区域的是一条灯光走廊,墙面上装饰着精心挑选的白色岩板,每一块都有着不同的肌理。另一边则是两条碳化的黑木墩子,途径于此可稍作休息整理。

 

为了从视野上得到更大更延伸的空间,工作区域运用了大量的透明玻璃元素,也使得空间动线清晰通透。办公空间也是采用通体白,散落在主厅Cassina Simon Muro的红绿造型沙发墩,明快的颜色和舒适的材质; Formakami的吊灯更凸显层高的优势。拓展出来的夹层则划分出一隅安静的办公区域。

 

A long light corridor as a connection between studio and showroom has the collection of raw-yet-curated material board in different texture hanging on the wall and black carbonized timber bench seat where staff can sit to take a quick rest.

 

The studio additionally chose to use various translucent materials to create an open-plan layout that allows for easy circulation and clear sightlines. Workplace for interior design studio is in off white as well while the pieces of Simon Muro Sofa in green and red are arranged in the public rest area, under a double-height space with large windows. The pendant Formakami lamps dangle over this lofty space featuring the high ceilings. The design office extends the mezzanine to create a tranquil working area.

00
0

扫描二维码分享到微信